nieuws

NN Zorg houdt hartpatiënt buiten principe-strijd

Archief

Nationale-Nederlanden Zorg is niet in hoger beroep gegaan tegen de uitspraak in een kort geding over de claim van een harttransplantatie in het buitenland (Zie AM nr 17, pag. 5). De maatschappij zegt de betrokken patiënt te willen ontzien.

In dat kort geding heeft de president van de Haagse rechtbank “polisvoorwaarden opzij geschoven, met een beroep op redelijkheid en billijkheid”, stelt de directie van NN Zorg in een brief aan het intermediair.
Het perspectief van mogelijke onbeheersbaarheid van de kosten van de gezondheidszorg en daarmee gepaard gaande forse premieverhogingen zouden op zich reden genoeg zijn om in hoger beroep te gaan of een zogeheten bodemprocedure te starten, meent NN. “Toch hebben wij hiervoor niet gekozen. Wij zijn van mening, dat niet langer over het hoofd van de verzekerde heen deze principiële kwestie “uitgevochten” kan worden. De onzekerheid die dit teweeg brengt voor hem en zijn directe omgeving is onacceptabel.”
Politieke vraagstelling
In overleg met de koepelorganisaties KLOZ en VNZ is daarom gekozen de weg van politieke en maatschappelijke discussie in te slaan.
“In feite is het een politieke vraagstelling. Zijn wij als samenleving bereid veel meer te betalen voor gezondheidszorg of zou het huidige beleid, dat meer gericht is op het maken van ‘keuzen in de zorg’, gecontinueerd dienen te worden?”

Reageer op dit artikel