nieuws

NN wil meer productie van ING Bank

Archief

Nationale-Nederlanden gaat veel intensiever samenwerken met het assurantiebedrijf van ING Bank. Daartoe is het project ‘Bankverzekeren’ opgestart. Het project moet een hogere verzekeringsomzet bij ING Bank combineren met meer productie voor concerngenoot NN.

Om het belang van ING Bank Verzekeren (IBV) voor Nationale-Nederlanden te onderstrepen, typeert NN het zusterbedrijf niet langer als een tussenpersoon maar als een apart distributiekanaal. De bank was overigens al het belangrijkste verkooploket van NN.
ING Bank Verzekeren richt zich nu met circa 140 adviseurs vooral op zakelijke klanten. Met een provisieomzet van _ 67 mln is het in omvang het achtste intermediairbedrijf van ons land. IBV heeft volmachten van NN en Delta Lloyd.
Bankverzekeren
ING Bank wil zich de komende jaren gaan positioneren als “de beste bankverzekeraar van Nederland”. Van onderlinge kruisbestuiving is in het verleden maar mager gebruikgemaakt, vindt men intern bij ING. “Als ING zouden we ons de ogen uit de kop moeten schamen dat we in al die jaren veel te weinig gebruikt hebben gemaakt van de mogelijkheden”, stelt NN-directievoorzitter Ludo Wijngaarden in een intern schrijven. Volgens hem blijft ING achter bij concurrenten als Rabobank (Interpolis) en ABN Amro.
Het project Bankverzekeren is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van ING Bank en NN. De leiding van IBV is overigens sinds vorige maand in handen van Erik Muetstege. Hij was commercieel directeur bij NN. Muetstege is Bert van der Haar opgevolgd.
Onderdeel van de plannen van ING Bank is de inrichting van een ‘Service Point Verzekeren’. Daar kunnen klanten – maar ook ING-mensen – terecht met vragen over levens- en schadeverzekeringen.

Reageer op dit artikel