nieuws

NN wil ANW-hiaat collectief dichten

Archief

Nationale-Nederlanden vindt dat het ANW-hiaat het beste collectief kan worden gedicht. De maatschappij biedt werkgevers daartoe twee keuzemogelijkheden: de ANW-Basis verzekering en de ANW-Extra verzekering. En als het echt niet anders kan, is er altijd nog een individuele oplossing mogelijk.

De verzekeringsoplossing voor het ANW-hiaat moet volgens NN geïntegreerd worden in de bestaande pensioenregelingen. De keuze voor één van de twee produkten is aan de werkgever. De ANW-Basis voorziet in een nabestaandenpensioen als na overlijden van de werknemer er geen kinderen onder 18 jaar (meer) worden verzorgd. De ANW-Extra is ruimer. De uitkering gaat direct bij overlijden van de werknemer in, ongeacht eventueel te verzorgen kinderen.
Als individuele oplossing voor het ANW-hiaat denkt NN aan de bekende Man/Vrouw-Polis of een andere risicoverzekering op maat.

Reageer op dit artikel