nieuws

NN weegt gewicht mee in risicopremie

Archief

Nationale-Nederlanden is de eerste in ons land die de zogeheten body mass index gebruikt bij de premieberekening. Verder heeft NN als zestiende levensverzekeraar niet-rokerstarieven ingevoerd in zijn overlijdensrisicoverzekeringen.

In navolging van Legal & General, die vorig jaar een apart tarief invoerde voor verzekerden die bij een medische test bovengemiddeld gezond blijken te zijn, gaat NN in de Overlijdensrisicoverzekering ook een gezondheidselement betrekken in de tariefstelling. Aanvragers met een goede verhouding tussen lengte en gewicht, de body mass index (bmi), kunnen rekenen op een extra korting. Daarmee heeft NN de primeur voor ons land; in België hanteert Mercator al zo’n BMI-tarief. Herverzekeraar Swiss Re pleit al enkele jaren voor het opnemen van lichaamsgewicht als premiebepalende factor.
Afgelopen zomer kwam Interpolis als eerste grote levensverzekeraar met niet-rokerstarieven; nu heeft ook marktleider NN die stap gezet.
De premie kan worden berekend op Mijn.NN.nl door het invullen van lengte, gewicht en rookgedrag. De keuringsgrens ligt op _ 300.000.

Reageer op dit artikel