nieuws

NN verlaagt premie aov zelfstandigen

Archief

Nationale-Nederlanden heeft de premie voor haar aov voor zelfstandigen met maximaal 20% verlaagd.

De premiekorting is het gevolg van het volledig doorvoeren van premiedifferentiatie, gecombineerd met marktvolumeverwachtingen. “De differentiatie is mogelijk omdat per beroepsgroep een risicoprofiel kan worden vastgesteld”, aldus NN.
De korting van maximaal 20% geldt voor circa 80% van de beroepsgroepen, waaronder dienstverlening en detailhandel. Bij circa 20% van de beroepsgroepen, zoals horeca en zorg, blijken de schaderisico’s hoger.
Voor starters en zelfstandigen met bedrijfsfinanciering binnen alle beroepsgroepen introduceert NN driejaarskortingen. Voor starters bedragen de kortingen 30% in het eerste jaar, 15% in het tweede jaar en 7,5% in het derde jaar. Voor zelfstandigen met een (nieuwe) bedrijfsfinanciering van minimaal _ 25.000 bedraagt de korting jaarlijks 5%.

Reageer op dit artikel