nieuws

NN stoot expertiseactiviteiten af

Archief

Nationale-Nederlanden is van plan om zijn technische buitendienst af te stoten. Expertisebureau CED wordt zo goed als zeker de overnemende partij.

“Dat ga ik niet bevestigen”, is de enige reactie van René Labordus, directeur Technische Buitendienst van NN. CED-directeur Johan Waaijer meldt desgevraagd dat NN bezig is “met een beauty-contest en daar doen wij ook aan mee”. Volgens Waaijer “is er nog geen witte rook”.
Andere ingewijden melden dat de overgang op een haar na rond is en dat CED de enig overgebleven partij is. NN-woordvoerder Claudia Goossen bevestigt het onderzoek naar de uitbesteding. “We hopen binnenkort meer te kunnen melden”; ze noemt daarbij een termijn van twee maanden. De uitbesteding van de technische buitendienst zou (inclusief de letselschadebehandeling) rond de tweehonderd werknemers betreffen.
Een van de laatste
NN is naast Interpolis en Achmea een van de laatste verzekeraars die nog werkt met een eigen expertiseafdeling. Bij Achmea zou het om “een paar honderd mensen” gaan; bij Interpolis zijn circa veertig experts in dienst. Verder heeft Univé de expertisetak ondergebracht in een aparte vennootschap Compander (tachtig medewerkers), die ook voor andere verzekeraars werkt.
Een jaar geleden verhuisden de nog achtergebleven experts AXA (Auto) naar CED. In 2004 namen CED en Crawford de laatste expertisediensten van Fortis ASR (Brand) deels over.

Reageer op dit artikel