nieuws

NN stimuleert gebruik HDN

Archief

Nationale-Nederlanden (NN) heeft haar tussenpersonen hypotheeksoftware geleverd waarmee automatisch een koppeling met het Hypotheken Data Netwerk (HDN) mogelijk is. De verzekeraar wil daarmee het gebruik van HDN stimuleren.

Met de hypotheeksoftware op cd-rom, Hypas, komen hypotheekaanvragen van tussenpersonen sinds kort rechtstreeks terecht in het Hypotheekbeoordelingssysteem (HBS) van de verzekeraar.
Als de aanvraag voldoet aan de eisen van het systeem, beoordeelt het HBS direct en automatisch de aanvraag. Bij een positief resultaat gaat de offerte direct elektronisch via HDN retour naar de hypotheekadviseur.
NN ziet het gebruik van de software op cd-rom echter als een tussenstap. Het ziet veel liever dat de tussenpersoon gebruik maakt van het NN-Infonet op het ABZ Atrium. “Wegens de vernieuwende en communicatieve mogelijkheden van NN-Infonet is dit dé plek waar alle software voor het intermediair straks hoort te staan, inclusief elektronische aanvragen en budgetberekeningen”, stelt NN in het relatieblad Nú.
Via NN-Infonet komt de hypotheekaanvraag ook terecht in het HBS, maar bij een positief resultaat wordt de offerte nog per fax of per post verstuurd, in plaats van elektronisch. In het voorjaar hoopt NN die elektronische mogelijkheid ook via haar extranet te kunnen leveren.

Reageer op dit artikel