nieuws

NN stapt in Meetingpoint

Archief

Nationale-Nederlanden is aandeelhouder geworden in Meetingpoint, het vergelijk- en sluitplatform voor tussenpersonen. Meetingpoint gaat op internet de strijd aan met direct writers. Klanten kunnen polissen direct gaan sluiten via websites van tussenpersonen. Verder biedt Meetingpoint een relatiebeheersysteem dat de huidige systeemhuispakketten kan vervangen.

Nationale-Nederlanden heeft lang gewacht om in Meetingpoint te stappen, ondanks dat de roep vanuit het intermediair steeds nadrukkelijker werd. Dat NN nu wel instapt en zelfs aandeelhouder wordt van Meetingpoint heeft alles te maken met de nieuwe strategie (zie ook pag. 19), waarbij nu ook de klant betrokken wordt en onder meer direct sluiten op de website van de tussenpersoon mogelijk wordt.
“Wij zien nu duidelijk mogelijkheden en ontwikkelingen waarbij die van Meetingpoint een standaard kunnen maken. Meetingpoint begint in de intermediaire wereld steeds meer zichtbaar te worden”, aldus Erik van den Eynden, directeur Marketing & Sales van NN.
Aandeelhouders
Meetingpoint telt nu zes aandeelhouders: Fortis ASR, SNS Reaal, Delta Lloyd, NN, Aegon en Generali; de laatste twee zijn eerder dit jaar ingestapt. Met deze aandeelhouders bestrijkt Meetingpoint een groot deel van de intermediaire markt. Opvallende afwezige in het rijtje aandeelhouders (en deelnemers) is Achmea-dochter Avéro. Deze is nog altijd in gesprek met Meetingpoint, maar definitieve besluiten zijn nog niet genomen.
Zes jaar
Zes jaar geleden werd Meetingpoint in de markt gezet door Delta Lloyd, Stad Rotterdam en Amev. Gestart werd met autoverzekeringen. Het platform had als doel om verzekeraars en tussenpersonen elektronisch, snel en foutloos met elkaar te laten communiceren en het administratieve verkeer goed te laten verlopen. Maar niet voor elke maatschappij op een andere wijze.
Inmiddels telt Meetingpoint naast de zes aandeelhouders, ook nog zeven deelnemers. Dit zijn: Europeesche, De Amersfoortse, De Goudse, Yarden, Monuta, Ardanta en assuradeurenbedrijf Turien & Co. Ongeveer zesduizend assurantiekantoren maken gebruik van de diensten van Meetingpoint.
ondertekenen het contract waarmee NN aandeelhouder wordt.

Reageer op dit artikel