nieuws

NN neemt belang in verzekeringsbedrijf SFB

Archief

Nationale-Nederlanden heeft een belang van 30% genomen in SFB Verzekeringsgroep, waaronder SFB Schade en SFB Leven vallen.

Volgens NN is het aandelenbelang “een logisch uitvloeisel van de nauwe samenwerking tussen beide bedrijven”. NN heeft de aandelen overgenomen van SFB Holding, dat de overige 70% in bezit houdt. Een eventueel meerderheidsbelang van NN zou op korte termijn niet voor de hand liggen.
Partijen sloten in oktober 1997 een strategische alliantie. NN verkrijgt via SFB toegang tot de uitvoering van publieke verzekeringen, terwijl SFB zijn assortiment met private bank- en verzekeringsproducten kan uitbreiden. Verder wordt samengewerkt bij arbodienstverlening en bij reïntegratie-activiteiten (Keerpunt).

Reageer op dit artikel