nieuws

NN maakt begin met seniorenprogramma

Archief

Nationale-Nederlanden gaat de komende maanden bij een twintigtal tussenpersonen in de regio Rijnmond en Zuid-Oost proefdraaien met het seniorenplan.

NN volgt daarmee de voorbeelden van de ING-dochters RVS (Service Plus Plan) en de Postbank (Postbank 50+). De NN-pilot zal het hele jaar duren.
Een jaar geleden kondigde ING het concernbrede seniorenprogramma Victoria aan. ING richt zich daarmee op vooral vijftigplussers met een bovenmodaal inkomen die voorzieningen willen treffen om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen. Naast de financiering van thuiszorg kunnen allerlei faciliteiten op het gebied van bijvoorbeeld beveiliging en huishouden geregeld worden.
Het seniorenconcept van NN gaat vooralsnog door het leven onder de werknaam ‘Thuis Comfort Plan’. De basis wordt gevormd door een verzekering die tot uitkering komt op het moment dat de verzekerde hulpbehoevend wordt. De hoogte van de uitkering is afhankelijk van de mate van hulpbehoevendheid. Dat wordt afgemeten aan het verlies van zogeheten algemeen dagelijks levensactiviteiten, zoals wassen, eten en drinken, en naar het toilet gaan.
Met het geld kan thuiszorg wordt ingekocht, eventueel door bemiddeling van het NN Support Centrum, een servicedesk. Los van eventuele hulpbehoevendheid geeft het Thuis Comfort Plan recht op kortingen bij thuiszorg, een klussendienst, schoonmaakwerkzaamheden en beveiligingsadvies en -installatie. Leverancier van de thuiszorg is (onder meer) de commerciële organisatie Netwerk Thuiszorg Nederland (NTN).
RVS en Postbank koppelden aan hun seniorenprogramma ook zaken als documentregistratie, terugbezorg-sleutelhangers, gratis ongevallendekking en korting op reis- en ongevallenverzekeringen.

Reageer op dit artikel