nieuws

NN Hypotheken experimenteert met flexibele werkplekken

Archief

Het hypotheekbedrijf van Nationale-Nederlanden start in de loop van deze maand een proef met flexibele werkplekken op een afdeling van circa 50 werknemers. De proef zal in principe een jaar gaan duren.

Het flexibiliseren van werkplekken is een idee dat al langer in de praktijk wordt gebracht in landen als de VS, Japan en dichter bij huis: in Scandinavië. In deze landen worden twee concepten onderscheiden: het ‘klooster-kantoor’-concept, waarbij per afdeling een aantal wisselkamers beschikbaar staan, en het non-territoriale concept waarbij medewerkers van een afdeling niet langer een vaste werkplek hebben.
Op initiatief van het facilitair bedrijf wordt op een van de in totaal drie afdelingen acceptatie/beheer van NN Hypotheken een mix van beide concepten toegepast.
De afdeling die de hypotheken administreert van de werkmaatschappijen Tiel Utrecht en RVS en van het eigen personeel zal twaalf maanden experimenteren met enerzijds een wisselkamer met acht bureaus en een afdeling met 42 onderling (uit)wisselbare bureaus.
Het doel van de proef is volgens een woordvoerder “verbetering van het werkklimaat”, maar bijkomende effecten als vergroting efficiency en produktiviteit worden als positief bijkomende elementen gezien.
Om de vier maanden zal de mate van tevredenheid en produktiviteit van de medewerkers worden getoetst.

Reageer op dit artikel