nieuws

NN hergroepeert haar financiële diensten

Archief

Nationale-Nederlanden gaat in de loop van volgende maand haar werkmaatschappijen op het gebied van de financiële dienstverlening hergroeperen. De vijf bedrijven worden gehuisvest in één kantoorpand en er komt één centrale organisatie voor niet-commerciële activiteiten onder de handelsnaam InterAdvies.

Onder deze houdstermaatschappij vallen de staven en verzorgende diensten (back-offices) van 5 bedrijven: Nationale-Nederlanden Financiële Diensten (NNFD), Vola Financieringen, NMS Spaarbank, Nationale Volksbank en Welvaert Financieringen.
Deze 5 werkmaatschappijen hebben in totaal 460 medewerkers in dienst. De driehoofdige directie bestaat uit: voorzitter L.J. Wijngaarden (Vola/NVB/Welvaert), A.A.M. Beijersbergen van Henegouwen (NNFD), en F.H. van Etten (NMS).
Commerciële activiteiten
De commerciële activiteiten (marketing en verkoop) worden tot nader order onder drie labels gevoerd: NNFD, Vola/NVB/Welvaert, en NMS. NNFD verkoopt ‘hoogwaardige’ bank- en verzekeringsprodukten via het onafhankelijke intermediair, Vola/NVB/Welvaert zet consumptief krediet af via het gespecialiseerde intermediair, en NSM verkoopt bankprodukten aan particulieren via het eigen loondienstkanaal.
De 3 commerciële organisaties worden ondersteund door 4 stafafdelingen: personeelszaken, control, & verslaggeving, automatisering, en interne & externe controle. Ook komt er een hoofdafdeling operationele zaken, waarin alle back-office activiteiten worden ondergebracht, zoals administratie en kredietbeheer.
In de loop van volgende maand zullen de medewerkers van alle centrale InterAdvies-onderdelen en die van het regiokantoor van NNFD in Amsterdam verhuizen naar het Europahuis tegenover het Amstel-station in de hoofdstad.

Reageer op dit artikel