nieuws

NN helpt atp bij risicoprofiel klant

Archief

Als hulpmiddel bij de advisering over haar beleggingsverzekeringen stelt Nationale-Nederlanden (NN) het intermediair het softwareprogramma ‘Beleggingsverkenning 2000’ ter beschikking.

Het beleggingsprogramma helpt een keuze te maken uit de verschillende beleggingsmogelijkheden door zowel het risicoprofiel van de klant als het aan de beleggingsfondsen verbonden rendement en risico in beeld te brengen.
De software wordt via het NN Infonet (op het VerzekeringsAtrium) ter beschikking gesteld aan het intermediair. De tussenpersoon kan hiermee het bij de klant behorende risicoprofiel bepalen. Aan de hand daarvan kan een beleggingsportefeuille samengesteld worden die is afgestemd op de wensen van de klant. Met die uitkomst kan de adviseur vervolgens met behulp van de commerciële software van NN ook voorbeeldberekeningen maken.
De beleggingssoftware bevat verder achtergrondinformatie over de beleggingsfondsen en de daarbij behorende rendementen en risico’s. De adviseur kan de klantinformatie opslaan in een klantbestand.

Reageer op dit artikel