nieuws

NN en Stad Rotterdam bundelen krachten bij oplossing vacatures

Archief

De Rotterdamse verzekeraars Nationale-Nederlanden en Stad Rotterdam gaan met ingang van september dit jaar nauw samenwerken met de hbo-instelling het Ichtus College. De samenwerking moet bijdragen aan een oplossing van het vacatureprobleem bij verzekeraars.

NN en Stad Rotterdam hebben in de handen geslagen, zo vertelde directielid Hans Kadiks bij de presentatie van de jaarcijfers. Zijn maatschappij heeft alleen al 230 vacatures uitstaan. Vooral IT-ers en commerciële medewerkers zijn niet meer te krijgen, aldus Kadiks. “Dat geldt niet alleen voor ons, maar voor alle verzekeraars en tussenpersonen. Het is een bedrijfstakprobleem.”
Hij benadrukt dat niet het imago een rol zou spelen. “Onder jongeren bestaat een groeiende belangstelling voor een baan in de financiële sector, waaronder het verzekeringswezen.”
De samenwerking met het Ichtus College voorziet in het aanbieden van onder meer stageplaatsen aan eerstejaars studenten Economie, Management en Rechten die in september beginnen. Inmiddels hebben zich al 25 studenten aangemeld, aldus Kadiks. “Het doel is dat deze studenten na hun opleiding meteen kunnen instromen bij NN, Stad Rotterdam of tussenpersonen.”
Hij erkende dat NN ook vakbekwame medewerkers werft voor assurantiekantoren. Een tekort aan goed personeel bij het primaire distributiekanaal voelt uiteindelijk ook NN in de portemonnaie
De banenmarkt van De Amersfoortse, evenals Stad Rotterdam onderdeel van ASR, werd door meer dan vierhonderd belangstellenden bezocht. Amersfoortse heeft ruim honderd vacatures. In mei houdt ING een banenmarkt.

Reageer op dit artikel