nieuws

NN-directeur doorgezaagd

Archief

NN-directeur doorgezaagd

De officiële opening van het Innovatiecentrum van de Ichthus Hogeschool in Rotterdam werd op ludieke wijze verricht door goochelaar Toni Wilson en NN-directeur Hans Kadiks, die tot zijn eigen verrassing de rol van ‘het doorgezaagde weesmeisje’ mocht spelen.
“Komt u uit de Gouden Gids?”, vroeg de kennelijk wat nerveus geworden Kadiks de goochelaar vlak voor het moment suprême.
Innovatief?
De Ichthus Hogeschool heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Dat blijkt niet alleen uit de PR-uitingen, maar ook uit de titel van een recent minisymposium (Innovatie in financiële dienstverlening) en de oprichting van het Innovatiecentrum voor projectmatige activiteiten ten behoeve van het bedrijfsleven. Des te opmerkelijker was het dat de Hogeschool de gasten aan genoemd minisymposium verblijdde met het meest traditionele relatiegeschenk dat je je in de verzekeringsbranche maar kunt voorstellen: een heuse paraplu.
Hans Kadiks moest er toch echt aan geloven.
Gezaghebbend
De traditionele nieuwjaarsbijeenkomst van de NBVA beloofde dit jaar veel inhoud. Een forum met gezaghebbende personen zou gaan discussiëren over actuele en tevens heikele onderwerpen in de verzekeringsbranche, zo beloofde presentator en NBVA-secretaris Boudewijn van Uden het publiek.
De forumdiscussie werd voorafgegaan door een toespraak van Alexander van Voorst Vader. De NBVA-voorzitter illustreerde zijn betoog met uitspraken van derden. Bij een enkeling kwam de gedachte op dat Van Voorst Vader de leden van het aansluitende forum alvast aan het publiek voorstelde. Wie hij zoal citeerde? Charles de Gaulle, Socrates, Margareth Thatcher en Dagobert Duck. Zo, dat zou nog eens een gezaghebbende forum geweest zijn…
Zurich sponsort droomgarage
Op de AutoRai (8 t/m 18 februari) wordt een ‘Droomgarage’ ingericht met de 25 meest exclusieve auto’s ter wereld. De handgemaakte voertuigen worden van heinde en verre gehaald door het blad Autovisie. Zurich tekent voor de verzekering van deze automobielen.
Wat een garantie!
“Als u zich nu bij NVS verzekert, geldt de premievastgarantie: uw premie blijft gelijk tot 2002!” Deze zin staat in een (herinnerings)mailing, die door NVS was gedateerd op 28 december. De geadresseerden krijgen zo’n brief – als het rondom de feestdagen meezit – pal voor de jaarwisseling binnen. Als ze op het aanbod ingaan, kan de verzekering op z’n vroegst in januari 2001 aanvangen. Het is dan wel erg stoer, zo’n garantie tot 2002!
‘Het zijn nu echt ónze secretaresses’
Alle nieuwjaarsrecepties zijn inmiddels achter de rug. Op die van de Vereniging Assurantie Beurs Amsterdam merkte voorzitter Henk van Calcar op, dat de vereniging niet alleen een gebouw in haar bezit heeft, maar nu ook personeel in dienst heeft. De secretariaatsmedewerksters werden tot 1 januari gedetacheerd door de VNAB, die inmiddels zelf onder de hoede van ABZ is gekomen. Op de foto v.l.n.r. Jacqueline Walter, Ans Stolk, Henk van Calcar en Gerda Spreeuwenberg.
Dirty e-mail
De Britse verzekeraar Royal & Sun Alliance heeft een tiental medewerkers ontslagen en een veelvoud daarvan geschorst wegens het verzenden van sexueel getinte e-mails met stripfiguur Bart Simpson en een andere waarop Kermit de Kikker en Fozzy Bear met elkaar aanrommelen. De tien bij de vestiging in Liverpool ontslagen verzekeringsemployées vechten momenteel hun ontslag aan; zestig van hun collega’s mochten na een korte schorsing hun werk weer hervatten, zo meldt de Britse krant The Express.
Drie is te veel
Een Britse rechter heeft een jonge Britse een bedrag van £ 100.000 toebedeeld in een rechtszaak die de vrouw had aangespannen tegen een kliniek waar zij wegens onvruchtbaarheid kunstmatig geïnsemineerd was. De kliniek had namelijk ‘voor alle zekerheid’ drie embryo’s bij de vrouw ingebracht, die echter alle drie letterlijk en figuurlijk vrucht afwierpen.
De vrouw gaf ter zitting aan een tweeling nog geaccepteerd te hebben, maar vond drie kinderen te veel van het goede en eiste daarom een schadevergoeding van haar kliniek, meldt Versicherungswirtschaft. ————- Vijfde kolom ———— Wat heeft ING nu eigenlijk tegen ‘Utrecht’?

Reageer op dit artikel