nieuws

NN combineert hypotheek met consumptief krediet

Archief

Nationale-Nederlanden biedt hypotheekgevers een extra mogelijkheid tot het lenen van geld via haar nieuwe Flexibel Lenen Hypotheek. Het produkt kan alleen in combinatie met een andere hypotheek worden gesloten.

De Flexibel Lenen Hypotheek biedt de hypotheekgever gedurende de volledige looptijd van de hypothecaire lening een extra leencapaciteit voor de aanschaf van duurzame consumptiegoederen. Een absolute voorwaarde is, dat niet meer geld kan worden geleend dan op basis van inkomen en waarde van koophuis mogelijk is.
Maximaal 50% executiewaarde
De Flexibel Lenen Hypotheek bedraagt maximaal 50% van de executiewaarde van het koophuis met een minimum van f 10.000.
Het rentetarief is gebaseerd op het tarief voor 1-jarige aflossingsvrije hypotheken en ligt lager dan die voor consumptief krediet. Deze rente wordt jaarlijks automatisch aangepast.
De afsluitkosten bedragen 1% over de kredietruimte. De provisie voor de tussenpersoon bedraagt 0,5% over het opgenomen kredietbedrag.
Een voorbeeld: een 30-jarige man en evenoude vrouw met een inkomen van in totaal f 90.000 willen een krediet van f 250.000. Zij sluiten een 10-jarige spaarhypotheek van f 200.000 met een rente van 7,6% en een Flexibel Lenen Hypotheek van f 50.000 met een rentetarief van 5%. De netto maandlasten zijn dan f 1.100, indien de volledige kredietruimte wordt benut. Een vergelijkbare spaarhypotheek van f 250.000 zou een netto maandlast opleveren van f 1.209.

Reageer op dit artikel