nieuws

NN breidt extranet uit met zakelijke producten

Archief

Nationale-Nederlanden is druk bezig om de gebruiksmogelijkheden van zijn extranet Mijn.NN.nl uit te breiden tot zakelijke verzekeringen, waaronder schadeproducten en pensioenen voor zowel directieleden als bedrijven. Tussenpersonen kunnen inmiddels al online mutaties in collectieve inkomensverzekeringen doorgeven. “Daarnaast heeft het intermediair vanaf nu online toegang tot de statusinformatie van mutaties bij collectieve levensverzekeringen en dit najaar krijgen verzekeringsadviseurs inzage in hun rekening-courantsaldo”, aldus de maatschappij.

In het eigen relatieblad spreekt NN van een forse groei in het gebruik van het extranet. Ruim de helft van alle aanvragen voor particuliere verzekeringen en bijna een kwart van alle mutaties in dit segment zouden via het extranet binnenkomen. Dat is overigens beduidend minder dan de doelstelling van de maatschappij. Eind 2003 verwachtte NN binnen een jaar 80% van alle particuliere schade- en levensverzekeringen digitaal te zullen verwerken. 
Op dit moment zouden medewerkers van ruim vijfduizend assurantiekantoren periodiek inloggen op het extranet, goed voor in totaal vijftienduizend bezoeken per week. Met ruim vijfhonderd kantoren zegt NN een overeenkomst te hebben om online intensief samen te werken. 

Reageer op dit artikel