nieuws

NN biedt intermediair pure beleggingsproducten

Archief

Nationale-Nederlanden introduceert deze maand een aantal beleggingsproducten, die niet per se gekoppeld zijn aan een levensverzekering. Met het VermogensPlusPlan kan het intermediair tegemoet komen aan de stijgende vraag naar pure beleggingsproducten.

Het is NN duidelijk geworden dat klanten bij een assurantiekantoor niet alleen aankloppen voor (levens)verzekeringen, al dan niet gekoppeld aan een beleggingsfonds. Het intermediair krijgt meer en meer te maken met klanten die puur willen beleggen. Om in die behoefte te voorzien komt NN met het VermogensPlusPlan.
Kapstok van het VermogensPlusPlan is een vermogensrekening. Daarmee kan de klant zijn eigen portefeuille beheren: storten in beleggingsfondsen, switchen en geld opnemen.
NN start met twee beleggingsfondsen: het NN Euro Fonds, dat belegt in vastrentende waarden in landen die tot de Europese Monetaire Unie willen toetreden, en het NN Nederland Plus Fonds, dat belegt in Nederlandse aandelen. Het Euro Fonds keert geen dividend uit, het aandelenfonds wel.
Voordeel
Het eerste voordeel voor de tussenpersoon is dat hij via de vermogensrekening inzicht krijgt in de financiële situatie van de klant. Belangrijker misschien is de mogelijkheid om VermogensPlus-producten te combineren met verzekeringen.
Het eerste combinatieproduct dat NN lanceert, is het ‘fondsenleen-product’, getiteld PlanVermogen. Met dit product leent de klant geld voor een belegging in het NN Nederland Plus Fonds. De lening kan afgelost worden met een levensverzekering, bijvoorbeeld FlexKrediet.
De gekochte participaties in het aandelenfonds worden verpand aan de lening. Aan het einde van de looptijd wordt het krediet afgelost met het opgebouwde kapitaal. Als alles volgens plan is verlopen, heeft de klant daarnaast nog vermogen voor zichzelf opgebouwd.
NN wil de mogelijkheden van het VermogensPlusPlan in een later stadium verder gaan uitbreiden. Van het intermediair wordt wel een aanstelling als remisier vereist. Zo’n aanstelling kan bij de Stichting Toezicht Effectenverkeer worden aangevraagd.

Reageer op dit artikel