nieuws

NN: ‘Berichtgeving Radar onjuist’

Archief

Nationale-Nederlanden is in een brief aan het intermediair ingegaan op uitlatingen in het tv-programma Tros Radar van enkele weken geleden. “Onjuist en onvolledig”, betitelt NN de berichtgeving.

In de uitzending kwamen drie NN-klanten aan bod, die als gevolg van verborgen kosten een lager eindkapitaal zouden overhouden aan hun beleggingspolis. “Wij hebben altijd vanaf het allereerste begin alle kosten in onze offertes meegenomen”, zegt de ING-dochter. “Onze kosten zijn reëel en marktconform. De lagere opbrengsten zijn vooral te wijten aan de slechte prestaties van de beurs.”
NN stoort zich eraan dat overlijdensrisicopremies en provisies ten onrechte als kosten worden opgevoerd. “In de informatie die wij de komende tijd zullen verzorgen, zullen wij de kosten in onze beleggingsverzekeringen nader toelichten. NN wil de komende weken onder meer op Mijn.NN.nl “er alles aan doen om de beeldvorming bij te stellen”.
In een bijlage wordt ingegaan op de drie klanten die Radar ten tonele heeft gevoerd. De eerste klant heeft te maken met een verwacht tekort in de opbrengst van _ 18.000 en niet _ 70.000, werpt NN tegen. Bovendien zijn de overlijdensrisicopremie en de provisie ten onrechte als kosten en inkomsten voor de verzekeraar neergezet.
In het tweede geval heeft Radar verzuimd te vermelden dat de premie voor de polis in het vierde jaar met 60% is verlaagd. “Dat hierdoor het verwachte eindkapitaal flink lager uitpakt, moge duidelijk zijn. Dat NN het belastingvoordeel in haar zak steekt, is pertinent onjuist.”
Tot slot meldt NN dat bij de derde klant met een tegenvallend eindkapitaal de polis na negen jaar premievrij is gemaakt. “De klant heeft ten minste de afgelopen zes jaar direct een jaarlijkse participatie-opgave ontvangen.”

Reageer op dit artikel