nieuws

NMA staakt Monitor

Archief

De mededingingsautoriteit NMA is gestopt met het uitbrengen van de Monitor Financiële Sector. Deze werd sinds 2003 uitgebracht.

“De monitor werd wat voorspelbaar richting de markt. Wij vinden dat we de inzet en investering die de Monitor vroeg, beter kunnen inzetten voor onderzoek en opsporing”, aldus een woordvoerder.
Uit de jaaragenda 2008 van de NMA blijkt wel dat de verzekeringssector nog altijd zeer in de belangstelling staat van de autoriteit. “Dat is onder meer ingegeven door het feit dat verzekeraars op verschillende gebieden samenwerken. Dat kan nuttig zijn en is om die reden onder strikte voorwaarden toegestaan. Tegelijkertijd brengt het bestaan van samenwerkingsverbanden het risico met zich mee dat samenwerking de grenzen van het toelaatbare overschrijdt. Dit zou – ook in het licht van het grote maatschappelijke en economische belang van deze sector – zeer schadelijk kunnen zijn”, aldus de NMA in de jaaragenda 2008.

Reageer op dit artikel