nieuws

NMA-onderzoek naar prijsafspraken in uitvaartsector

Archief

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMA) doet onderzoek naar kartel- en prijsafspraken in de uitvaartsector

Aanleiding is dat er volgens de NMA “regelmatig klachten binnenkomen over deze branche en dat er verhalen zijn over consumenten die dik moeten bijbetalen bij voor een uitvaart terwijl ze een natura-uitvaartverzekering hebben.” De NMA wil onder meer weten of een uitvaartondernemer zonder contracten met uitvaartverzekeraars voldoende klanten werft en of hij gemakkelijk kan overstappen of met meerdere verzekeraars contracten kan sluiten. “Wij zien geen enkele aanleiding voor dit onderzoek”, zegt Mark Debets van Monuta. “Onze contacten met uitvaartverzorgers zijn niet anders dan de relatie van bijvoorbeeld schadeverzekeraars met Carglass.”

Reageer op dit artikel