nieuws

NMA en CPB: ‘verbied bonus en lening aan intermediair’

Archief

Het CPB en de NMA vinden de concurrentie in de markt voor levensverzekeringen niet optimaal, blijkt uit een gezamenlijke studie. “Mogelijke oorzaak is de beperkte prikkel voor tussenpersonen om het beste product voor hun klant te zoeken, waardoor de druk op verzekeraars om te concurreren afneemt”, zo denken zij. Als mogelijke oplossing dragen zij aan dat verzekeraars en tussenpersonen tot meer helderheid over beheersvergoedingen en provisies worden verplicht. Verder zou een verbod op bonussen en zachte leningen, zoals in het Verenigd Koninkrijk, tussenpersonen minder binden aan één of enkele aanbieders. Het Verbond vindt de stelling dat de concurrentie gebrekkig is “volstrekt onvoldoende onderbouwd” en wijst op de 89 ingeschreven aanbieders van levensverzekeringen.

 

Reageer op dit artikel