nieuws

Nieuwsbrief NVA over hiaat door ANW

Archief

De NVA heeft voor haar leden een nieuwsbrief vervaardigd over de ANW om hun klanten te informeren. Daarin worden de ingrijpende gevolgen geschetst van de vervanging van de AWW op 1 juli a.s. door de ANW.

Eén versie van het informatieblad is gericht op de werkgever en een andere op de particulier.
De NVA vindt het belangrijk dat de leden deze categorieën zo snel mogelijk informeren over de ingrijpende veranderingen, ook al hoeven niet in alle gevallen voorzieningen te worden getroffen.
Werkgevers wordt in de nieuwsbrief onder meer medegedeeld op welke wijze zij het gat in de wettelijke nabestaandenvoorziening als gevolg van de invoering van de ANW kunnen dichten. Particulieren wordt o.a. gewezen op de beperkingen in de uitkeringen.

Reageer op dit artikel