nieuws

Nieuwe zorgverzekeraar DAM begin volgend jaar uit de startblokken

Archief

Delta Lloyd, Ohra Zorg, Agis en Menzis gaan op 2 januari 2007 verder onder de naam DAM Zorgverzekeringsgroep. Klanten van DAM blijven verzekerd via de huidige merken Menzis (inclusief Confior Anderzorg Ardyn en Prové), Agis (inclusief Prolife), Ohra en Delta Lloyd.

De samenwerking die na goedkeuring door de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMA) nu ook door betrokken partijen is beklonken, omvat alle activiteiten op het gebied van zorgverzekeringen, aanvullende ziektekosten en uitvoering van de AWBZ. De nieuwe groep telt vier miljoen verzekerden en vertegenwoordigt volgens eigen zeggen een marktaandeel van 25%.
Delta Lloyd Groep zal exclusief de zorgverzekeringen van de nieuwe combinatie via haar distributiekanalen verkopen en zal ook schade- en levensverzekeringen aanbieden aan de klanten van DAM. Ook verzorgt de Amsterdamse verzekeraar het actieve vermogensbeheer van de nieuwe zorgcombinatie.
Bestuur
Elke partij levert twee leden voor de raad van bestuur. Roger van Boxtel (Menzis) wordt voorzitter, Emiel Roozen (Delta Lloyd) neemt Financiën onder zijn hoede. Rob Adolfsen (Agis) is verantwoordelijk voor processen, automatisering en facilities. Diana Monissen (Agis) heeft Zorg, inclusief AWBZ in haar portefeuille. Martin Duvivier (Delta Lloyd) is eindverantwoordelijk voor commercie en Ruben Wenselaar (Menzis) houdt zich bezig met betalingsverwerking en klantservice.
Flip Buurmeijer wordt voorzitter van de raad van commissarissen. Deze bestaat verder uit Bram Anbeek van de Meijden en Rudi Boekhoven namens Agis, Niek Hoek en Rob Hillebrand namens Delta Lloyd Groep en Barbara Fransen, Willem de Jong, Mariëtte Doornekamp en Henk van Oene namens Menzis. Menzis-topman Eelke van der Veen ziet af van een plek in de raad van commissarissen in verband met zijn kandidatuur voor de Tweede Kamer.
Locaties
Amersfoort wordt de hoofdzetel van de nieuwe combinatie. DAM streeft naar aanwezigheid in de kernlocaties. Om die reden blijven de Menzis-vestigingen in Groningen en Enschede open en worden Rotterdam en Zwolle gesloten. Over het aantal overige vestigingen, onder meer in Arnhem en Den Haag, wordt in de loop van 2008 via een huisvestingsplan besloten.
De oprichting is op 2 januari. Vanaf het voorjaar wordt de aansturing geïntegreerd in de nieuwe raad van bestuur. Tot 1 januari 2008 krijgt de integratie verder vorm, waarna in de jaren daarna ook de fysieke integratie wordt voltooid.

Reageer op dit artikel