nieuws

Nieuwe zorgcollectiviteiten buitelen over elkaar heen

Archief

Nieuwe zorgcollectiviteiten buitelen over elkaar heen

De ene zorgcollectiviteit is nog niet gesloten of de volgende wordt al aangekondigd. Uit onderzoek blijkt dat de dit jaar gesloten collectiviteiten nog lang niet zijn volgelopen. Het streven van de zorgverzekeraars is daar dan ook op gericht. Dat neemt niet weg dat er weer nieuwe collectiviteiten opdoemen.
Zo heeft ABN Amro een collectiviteit afgesproken met de ondernemersorganisatie voor logistiek en transport, EVO. De EVO-leden betalen _ 990 per jaar of _ 85,05 per maand voor de basisverzekering. Voor de aanvullende verzekering is er de keuze uit vier verschillende pakketten waarbij de leden 15% korting krijgen op de premie. Uniek is volgens de initiatiefnemers dat EVO-leden al vanaf twee werknemers gebruik kunnen maken van deze collectiviteit.
Horeca
Koninklijke Horeca Nederland biedt zijn 20.000 leden collectiviteiten aan van drie partijen: Menzis, Ohra en Zilveren Kruis. De collectiviteit geldt ook voor de bijna 300.000 werknemers in de horeca en hun gezinsleden. Zo biedt Zilveren Kruis 7,5% korting op de basisverzekering en 15% korting op de aanvullende pakketten. Leden van Koninklijke Horeca Nederland hebben bij het afsluiten, tegen gereduceerd tarief recht op een pakket van services en diensten op het gebied van preventie, verzuim en reïntegratie: het pakket Present. Daarnaast stort Achmea Zorgverzekeringen voor elke nieuwe verzekerde _ 45 in het BedrijfsGezondheidsBudget ter voorkoming van verzuim.
Ohra biedt 9% korting op de basisverzekering en tot 10% korting op de aanvullende pakketten. Het kortingspercentage is afhankelijk van het gekozen pakket. Bij Ohra krijgen nieuwe klanten één, twee of drie maanden premie retour op hun aanvullende pakket. Deze aanbieding geldt ook voor werkgevers in de horeca die al een collectiviteit bij Ohra hadden lopen en nu overstappen naar deze collectiviteit.
Ouderen
De 170.000 leden tellende ouderenorganisatie Anbo voor 50-plussers heeft collectieve contracten afgesloten met twaalf zorgverzekeraars. Daarnaast biedt de ouderenbond via tussenpersonen bij nog eens drie zorgverzekeraars kortingen aan op de polissen voor 2007. De premie voor de goedkoopste polis bedraagt _ 1.020. Het premievoordeel kan oplopen tot maximaal 10% op de basisverzekering en 12% op de aanvullende verzekering.
Anbo heeft contracten gesloten met Agis, Azivo, CZ/OZ, Delta Lloyd, FBTO, ONVZ, Ohra, Salland, Trias, Univé, VGZ en Zorg enZekerheid. “Een aantal verzekeraars heeft speciale 50-pluspolissen samengesteld en twee zorgverzekeraars vergoeden ook het Anbo-lidmaatschap.
Dit jaar sloten 50.000 leden een zorgpolis af bij één van de tien zorgverzekeraars waarmee al een collectief contract was gesloten.
Politie
De Geijsel Adviesgroep introduceert een virtuele bemiddelaar gericht op de Nederlandse politie. De tussenpersoon heeft een contract gesloten met Delta Lloyd met 20% korting op de aanvullende pakketten en 10% op de basisverzekering.
De zorgpolis voor de politie (DGVP) zat exclusief bij CZ. Wilfred Mooij, directielid van de Geijsel Adviesgroep, is zelf oud-politieman en werkte bij de Amsterdamse politie. “Via dat netwerk zijn er al veel politiemensen klant en vanuit hen kwam het verzoek om een collectief aanbod, niet verbonden aan het lidmaatschap van een politiebond”, aldus Mooij. “Om de kosten laag te houden is gekozen voor een volledig virtuele oplossing via www.politiepersoneel.nl.
Sportpolis
De Sportpolis is geen nieuw fenomeen. Zilveren Kruis sloot dit jaar al een collectiviteit met NOC/NSF en gaat daar in 2007 mee door. Houders van de Nationale Sportpas krijgen korting op de premie en een dekking die aansluit op de behoefte van de sporter. Wie deze polis voor 1 februari sluit, krijgt _ 30 op het Sportpas-tegoed gestort, waarmee bijvoorbeeld een sportkeuring betaald kan worden.
De Bovag, de organisatie voor onder meer garagebedrijven, continueert de collectiviteiten met Agis en Ohra. Opvallend is dat de premie niet verhoogd wordt. De korting op de basispremie loopt op tot 10% en komt voor Agis dan uit op _ 85 en voor Ohra op _ 85,46. Op de aanvullende pakketten wordt tot 15% korting gegeven.
MKB
De MKB Servicedesk, een initiatief van MKB Nederland bedoeld voor kleine ondernemers, stelt dat ondernemers meer dan _ 300 kunnen besparen via een collectieve zorgverzekering. De vraagbaak komt tot die conclusie door vragen van ondernemers, gesprekken met zorgverzekeraars en tussenpersonen. “De collectieve kortingen van zorgverzekeraars gelden zelfs voor een zelfstandige ondernemer in een eenmanszaak of ZZP’er die zijn of haar partner meeverzekert. Hiermee kunnen kleine ondernemers honderden euro’s besparen op hun zorgverzekering”, aldus Wilem Overbosch, directeur van MKB Servicedesk.
KADER
VegaPolis
Agis introduceert in samenwerking met de Stichting PreventiePolis een collectieve zorgverzekering voor vegetariërs. De VegaPolis bestaat uit de Agis basisverzekering en de Agis aanvullende verzekeringen. In de aanvullende verzekeringen zijn extra’s opgenomen voor vegetariërs en vleesverlaters, zo is er een ruime dekking voor alternatieve geneeswijzen. Inmiddels zouden duizenden belangstellenden van de 700.000 in Nederland aanwezige vegetariërs zich gemeld hebben bij de Stichting PreventiePolis. Zij hebben de afgelopen week een polis ontvangen.
Agis biedt 5% korting op de basispremie en de aanvullende verzekeringen. Als men overstapt naar Agis, zijn de eerste twee maanden van de aanvullende verzekering gratis. Daarnaast biedt Agis een vergoeding van _ 25 voor vleesvervangers per jaar, een vergoeding van maximaal _ 25 op het lidmaatschap van de Nederlandse Vegetariërs Bond, Wakker Dier of Adopteer een kip/appelboom en 10% korting bij vegetarische restaurants aangesloten bij de kortingsregeling van de Nederlandse Vegetariërs Bond. Meer informatie over de polis op: www.agisweb.nl/vegapolis.

Reageer op dit artikel