nieuws

Nieuwe woonlastenverzekering van Financiële Service Desk

Archief

FSD brengt naar eigen zeggen ‘de eerste hybride woonlastenverzekering’ uit: De Innofin woonbeschermer.

Volgens woordvoerder Hans Hertroys van FSD bestaat het hybride aspect van de woonbeschermer uit het feit dat de klant kan kiezen voor twee dekkingscriteria. “Het meest gebruikte dekkingscriterium is, de UWV volgend, gangbare arbeid. Maar dat is nogal een mager criterium. Dan moet je nogal wat mankeren, wil je in aanmerking komen voor arbeidsongeschiktheid. Daarom kan er bij deze verzekering ook gekozen worden voor het criterium: passende arbeid. Naast de ruimere dekking is de Woonbeschermer dus ook flexibeler.”
Gedurende het tweede ziektejaar vindt er een uitkering plaats op basis van beroepsarbeidsongeschiktheid. De uitkeringsduur bij arbeidsongeschiktheid is gelijk aan de looptijd van de verzekering, en bedraagt maximaal dertig jaar. Er geldt géén maximum uitkeringsbedrag per polis. Ook bij werkloosheid kent de Woonbeschermer een uitkeringsduur van 24 maanden per claim. Het aantal claims gedurende de looptijd is onbeperkt, zowel bij arbeidsongeschiktheid als bij werkloosheid.
Objectiveerbare klacht
Daarnaast is er een vooruitstrevend beleid gevoerd op het gebied van de algemene voorwaarden. Bij vrijwel alle aanbieders van woonlastverzekeringen worden de zogenaamde ‘moeilijk medisch objectiveerbare’ aandoeningen zoals psychische klachten, whiplash, burnout, RSI of chronische vermoeidheidsklachten standaard uitgesloten of met diversen aanvullende voorwaarden omkleed. Geholpen door een arrest van de Hoge Raad in 2001 inzake een post-whiplashsyndroom stelt de Innofin Woonbeschermer dat wanneer er bij dit soort aandoeningen een reëel klachtenpatroon zichtbaar is, er toch sprake kan zijn van een medisch objectiveerbare klacht. En dan vallen genoemde ziektebeelden dus binnen de dekking.

Reageer op dit artikel