nieuws

Nieuwe WGA-dekking bij Allianz

Archief

Allianz Inkomensverzekeringen heeft het assortiment WIA-oplossingen uitgebreid met een dekking die het inkomen van gedeeltelijk arbeidsongeschikte werknemers aanvult tot 70% van het inkomen voor arbeidsongeschiktheid.

Voor deze dekking, waarbij ook rekening wordt gehouden met andere inkomsten, kan sinds deze maand gekozen worden binnen de WGA-Aanvulling Plus. Dit product biedt werkgevers de keuze tussen de nieuwe dekking die het inkomen aanvult tot 70% en een dekking die via een vernieuwde staffel in acht jaar tijd afneemt van 80% naar 60%. Voorheen kende de WGA-Aanvulling Plus uitsluitend een dekking die via een staffel in acht jaar tijd afliep van 70% gedurende de eerste vijf jaar, naar 60% gedurende de daarop volgende drie jaar tot 50% tot de pensioengerechtigde leeftijd. Deze dekking is nu verhoogd, waarbij vijf jaar lang 80% van het inkomen voor arbeidsongeschiktheid, vervolgens drie jaar lang 70% van het inkomen en ten slotte 60% van het inkomen tot de pensioengerechtigde leeftijd.
Prikkel
Naast deze dekkingen biedt Allianz Inkomensverzekeringen ook een verzekering waarbij de hoogte van de uitkering afhankelijk is van de mate van arbeidsongeschiktheid: de WGA-Aanvulling. De verzekeraar heeft nu drie verschillende dekkingen voor het WGA-gat in huis, die variëren in de mate waarin de werknemer wordt geprikkeld om zijn restverdiencapaciteit te benutten.

Reageer op dit artikel