nieuws

Nieuwe wereldwijde consolidatiegolf van makelaars voorspeld

Archief

De verzekeringsmarkt staat de komende twee jaar wereldwijd een nieuwe fusie- en overnamegolf van makelaarsbedrijven te wachten

Die voorspelling heeft herverzekeraar Swiss Re uitgesproken in zijn laatste Sigma-onderzoek ‘Commercial Insurance and Reinsurance Brokerage – love the middleman’. Behalve een sterk gefragmenteerde makelaarsmarkt zien de onderzoekers grote overeenkomsten op het financiële vlak met eind jaren ’90, de periode waarin de vorige consolidatiegolf in makelaarsland zich voordeed. De wens tot schaalvergroting – en daarmee tot krachtenbundeling – wordt bij kleine makelaars daarnaast gevoed door de toenemende wet- en regelgeving en de daarmee gepaard gaande administratieve lastendruk.

Reageer op dit artikel