nieuws

Nieuwe verzekeringsdatabank op cd-rom

Archief

De producent van de cd-foongids van KPN heeft nu ook een verzekeringsdatabank op de markt gebracht. InSurance Information and Statistics (Isis) bevat bedrijfs- en financiële informatie van de 4.000 grootste verzekeringsmaatschappijen ter wereld. Dit zijn 200 Lloyd’s Syndicates, 1.000 levens- en 2.800 schademaatschappijen.

De meeste Nederlandse maatschappijen zijn ook in de databank opgenomen, over drie maanden zijn alle Nederlandse gegevens compleet. Het streven is om per land zo’n 85% van de verzekeringsmarkt in de databank te stoppen.
De databank is op cd-rom beschikbaar en bevat software voor financiële analyse, bedrijfsvergelijkingen en rapportage mogelijkheden.
De informatie voor de databank wordt geleverd door Thomson Financial Insurance Solutions. Dit bedrijf put zijn informatie uit de jaarverslagen van verzekeringsmaatschappijen, nadere informatie van de maatschappijen of door eigen onderzoek verkregen informatie. De database omvat in ieder geval de volgende informatie: geconsolideerde en/of niet-geconsolideerde balansoverzichten en inkomstenverklaringen; eigendomsinformatie (lijst van aandeelhouders en hun percentage van deelname en een lijst van dochtermaatschappijen met deelnemingspercentages. Dit onderdeel komt in september beschikbaar); plaats van betreffende maatschappij op de wereldranglijst; productinformatie; informatie over de top van het bedrijf; geografische segmentatie; voetnoten bij financiële informatie; andere bedrijfsnamen of voormalige bedrijfsnamen.
De software voor deze databank is ontwikkeld door Bureau van Dijk (onder andere producent van de cd-foongids van KPN Telecom). De zoekmogelijkheden die worden geboden zijn ‘vrijwel onbeperkt en geven maximale flexibiliteit’. Er kunnen drie soorten analyses gemaakt worden: een bedrijfsanalyse, een bedrijfsvergelijking (benchmark) en een statistische analyse. Ook branche-analyses zijn mogelijk.
Naast de analyse- en zoeksoftware bevat het product ook de mogelijkheid om een rapport te genereren. De gebruiker kan door middel van klikken en slepen de informatie op die plaats in zijn document zetten waar hij het wil hebben.
De database wordt 12 maal jaar ververst. Het product is te koop vanaf f 11.500.

Reageer op dit artikel