nieuws

Nieuwe VAN behoudt labels Bavam en Rialto

Archief

De aandeelhoudersvergaderingen hebben groen licht gegeven: Rialto en VAN zullen fuseren en samen verdergaan als Verenigde (met één e) Assurantiebedrijven Nederland (VAN). Voorlopig blijft men opereren vanuit de twee vestigingen in Rijswijk en Amsterdam. De labels Rialto en Bavam blijven gehandhaafd en komen straks te vallen onder de VAN-paraplu.

De belangrijkste reden voor de fusie is volgens Rialto-directeur Nico Barendse het verbreden van de basis en verminderen van de kwetsbaarheid van beide organisaties. Rialto en VAN opereren beide in delen van de schademarkt waarin de reguliere maatschappijen nauwelijks actief zijn en zijn qua productaanbod complementair. “Er is voor de naam VAN gekozen, omdat het een redelijk neutrale naam is en een vlag die de lading van het nieuwe bedrijf prima blijft dekken”, aldus Barendse.
Op korte termijn worden nog geen spectaculaire synergievoordelen voorzien, omdat de komende drie jaar nog vanuit twee vestigingen zal worden gewerkt. Naar verwachting zal de Nederlandse Bank begin november het fusiebesluit goedkeuren.

Reageer op dit artikel