nieuws

Nieuwe uitgave van ‘Verzekerd van cijfers’

Archief

Bij het Verbond van Verzekeraars is de vijftiende editie van het statistisch jaarboek ‘Verzekerd van cijfers’ verschenen.

Nieuw daarin zijn gegevens over onder meer reisverzekeringen en beroepsziektes. In 2006 blijkt dat op zeven van de honderd reis- en annuleringspolissen wordt geclaimd. Het gemiddelde bedrag per claim bedraagt _ 457.
Tussen leven- en schadeverzekeraars valt voorts een opmerkelijk verschil op: de tien grootste levensverzekeraars bedienen 70% van de markt, terwijl de tien grootste schadeverzekeraars nog geen 50% van de schademarkt in handen hebben.
‘Verzekerd van Cijfers 2007’, samengesteld door het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS), kan kosteloos worden aangevraagd via info@verzekeraars.nl.

Reageer op dit artikel