nieuws

Nieuwe tussenpersoon op internet ziet levenslicht

Archief

Inverz is de naam van een nieuwe tussenpersoon op internet. Initiatiefnemers zijn Ronald Kaars en Stefan Rooyackers.

Inverz (www.inverz.nl) staat voor Internet Verzekeringen; het bedrijf is niet alleen tussenpersoon, maar tegelijkertijd ook vergelijkingssite. Zij wijken volgens eigen zeggen af van andere vergelijkingssites en tussenpersonen omdat zij “alle producten vergelijken, behalve nog die van direct-writers”, zegt Kaars. “Met direct-writers zijn we in gesprek.”
Vergelijken
Ziektekosten worden vergeleken met de vergelijkingssoftware Rolls (Kooijmans). Andere producten worden vergeleken met de internetapplicatie Klik & Sluit van Voogd & Voogd. De berekeningsmodules zijn ook van Voogd & Voogd.
Inverz kan alles online verwerken en dat is volgens Kaars dan ook hun toegevoegde waarde ten opzichte van andere vergelijkers en tussenpersonen op internet. Daarnaast kunnen klanten van het bedrijf al hun polissen inzien en muteren. Vooralsnog wordt dat gedaan via het eigen systeemhuispakket Assistent. “Straks gaan we Mijn Polismap van Voogd & Voogd gebruiken.”
Oprichters
Ronald Kaars is niet onbekend met werken via internet. Zo nam hij als assurantiekantoor leads af van de vergelijkingssites www.geencentteveel.nl.
Stefan Rooyackers is evenmin een onbekende op internet. Hij was ooit eigenaar van Interplein, een internetbedrijf dat allerlei pleinen op internet exploiteerde en rekenmodules ontwierp. Dat bedrijf ging in 2002 failliet. Rooyackers ging verder onder de naam Ster Shop en kwam onlangs in het nieuws met een huizensite (Huis.cc).
Kaars en Rooyackers zijn beiden voor 50% aandeelhouder. “Na de start is daar een derde bijgekomen, de hypotheekadviseur George Carter. Afspraak is dat hij na een jaar ook mede-vennoot wordt”, aldus Kaars.

Reageer op dit artikel