nieuws

Nieuwe Stater-CAO is rond

Archief

De leden van de vakbonden zijn akkoord gegaan met het eindbod van Stater voor een nieuwe CAO.

In januari bereikten de bonden een principeakkoord met Stater, maar dat werd door de achterban afgewezen. Het niet meer vrij kunnen plannen van ATV-dagen en nieuwe bepalingen over de zogeheten ‘relatieve salarispositie’ (RSP) werden niet geaccepteerd. De RSP-bepalingen betroffen een aanvulling op de richtlijn dat werknemers tot maximaal 115% boven hun salarisschaal kunnen verdienen bij zeer goed presteren. Daaraan was toegevoegd dat dit percentage bij onvoldoende presteren ook weer kon dalen, tot minimaal 100%.
De afwijzing leidde in februari tot nader overleg en een eindbod van Stater. Daarin werd iets meer vrijheid gegeven op het gebied van ATV-dagen, maar het RSP-beleid werd gehandhaafd. Op dat laatste punt hield CNV Dienstenbond echter voet bij stuk, waarna Stater begin deze maand het eindbod alsnog wijzigde door de nieuwe RSP-afspraken definitief uit de CAO te halen. Daarmee gingen de leden uiteindelijk akkoord.
De bonden gaan nog wel met Stater praten vanwege “grote zorg omtrent het gevoelde wantrouwen van werknemers naar de werkgever”, meldt CNV.

Reageer op dit artikel