nieuws

Nieuwe serviceorganisatie voor intermediair van start

Archief

Intermediair Belang Nederland (IBN), een inkooporganisatie met fullservice concept, gaat half september van start binnen de financiële dienstverlening. Hiertoe is een samenwerking ontwikkeld met de midoffice organisatie Intermediaire Sales & Ondersteuning (ISO, Veenendaal) en met Bank Oyens & Van Eeghen (Amsterdam).

De landelijk werkende organisatie richt zich in eerste instantie op hypotheken. Het intermediair dat zich aansluit, krijgt gratis de beschikking over hypotheeksoftware. “Deze adviessoftware is direct verbonden met onze midoffice ISO”, vertelt IBN-directeur John Welzen. “Wat wij doen is de tussenpersoon werk uit handen nemen. Het hele traject van bijvoorbeeld hypotheken tot aan de acceptatie wordt door ons gedaan, waardoor de tussenpersoon meer tijd overhoudt voor advisering.” 
De midoffice neemt een belangrijke plaats in bij IBN. “Hier wordt het hele verwerkingsproces gedaan. Alles wat hier binnenkomt, wordt ingescand. Het hele proces is geautomatiseerd. Deze software is ontwikkeld door mijn compagnon Jos Roskam”, zegt Welzen. “De software voldoet aan alle WFD-vereisten en de rekenboxen van tien banken waarmee wij samenwerken zitten erin”, vertelt Welzen. Op dit moment zijn acht assurantiekantoren aan het proefdraaien met de software. 

Reageer op dit artikel