nieuws

Nieuwe scheurverzekering biedt alternatief voor Bisso-product

Archief

Met de website Orfub.nl (Online Resource For Unexpected Bills) brengt Steven Ruyter uit Enschede een alternatief voor de ‘scheurpolis’ van het Zweedse bedrijf Bisso op de markt. Eerder dit jaar moesten de Zweden, onder druk van minister Donner van Justitie, hun activiteiten in Nederland staken.

Voor een premie van ongeveer _ 8,50 per maand kunnen klanten van Orfub.nl per jaar maximaal drie verkeersboetes declareren. Wie echter meer dan 20 km per uur te hard heeft gereden, moet zijn boete wel zelf betalen. En klanten die gedurende een jaar helemaal niets declareren, krijgen de helft van hun betaalde premie retour van Orfub.nl.
Ruyter gaat ervan uit dat het hem wél gaat lukken een dergelijk discutabel product in ons land in de markt te zetten. Hij bestrijdt dat hij hard rijden zou aanmoedigen, omdat de notoire hardrijders veel verder over de schreef gaan dan 20 km per uur te hard. Juridisch gezien denkt hij ook dat zijn opzet legaal is, omdat ditmaal geen sprake zou zijn van een verzekering, maar van een abonnement. “Je moet dit zien als een soort van spaarpot.” Overigens stelde ook Bisso dat men geen verzekering verkocht, maar dat klanten ‘lidmaatschapsgeld’ betaalden.
Ergernis en frustratie over de boetes die mensen krijgen voor relatief geringe overtredingen is voor Ruyter de belangrijkste motivatie om met dit product te starten. Een week voor de start van de site zouden zich reeds tweehonderd potentiële klanten hebben gemeld.

Reageer op dit artikel