nieuws

Nieuwe reorganisaties Menzis

Archief

Zorgverzekeraar Menzis heeft aangekondigd de komende jaren nog enige reorganisatieslagen te willen maken bij de afdelingen polis- en declaratieverwerking. Tot 2010 zal er nog een inkrimping plaatsvinden van het personeelsbestand.

In februari worden de plannen voor declaratieverwerking bekendgemaakt aan het personeel. Met de vakorganisaties wil Menzis een nieuw sociaal plan afsluiten, omdat medewerkers meer dan nu ‘geprikkeld’ zouden moeten worden om actief op zoek te gaan naar een andere baan. Boventallige medewerkers zouden onder het huidige sociaal plan “te veel achterover gaan leunen”. CNV Dienstenbond ziet hier niet zoveel in, maar wijst de ideeën ook niet af: “Uiteindelijk is een sociaal plan maatwerk en dat kan voor iedere reorganisatie anders liggen”.

Reageer op dit artikel