nieuws

Nieuwe rechtszaak om SprintPlan

Archief

Spaarbeleg (Aegon) kan zich opmaken voor een nieuwe rechtszaak, met als inzet nietig verklaring van de gesloten SprintPlan-overeenkomsten. Daarvan werden er tussen 1998 en 2001 meer dan honderdduizend verkocht. De nu eisende partij Stichting Spirit vertegenwoordigt 450 SprintPlan-bezitters. Zij eisen volledige teruggave van hun inleg, omdat Spaarbeleg/Aegon het SprintPlan destijds sloot zonder te beschikken over de juiste WCK-vergunning. Hun advocaat Erik van Emden vindt verder dat de zorgplicht is geschonden en dat de contracten onder invloed van dwaling tot stand zijn gekomen.

Eerder dit jaar oordeelde de rechtbank Utrecht dat Spaarbeleg de zorgplicht onvoldoende was nagekomen. Van misleiding was volgens dat oordeel geen sprake.

Reageer op dit artikel