nieuws

Nieuwe productgroep Crawford voor bulkschades en claims particulieren

Archief

Expertisebureau Crawford & Company (Nederland) heeft Crawford Direct opgericht, een productgroep voor de verwerking van bulkschades en claims van particulieren.

Crawford Direct is een zelfstandige productgroep die landelijk werkt. Schadeclaims, groot en klein, van zowel particulieren als van bedrijven die een procesmatige aanpak van de schade-afhandeling voorstaan, rekent de productgroep tot haar takenpakket. Daarnaast worden aanverwante diensten aangeboden, zoals claimsmanagement, begeleiding bij schadegeling in natura, en tele-expertise.
Werkproces
Doelstelling van Crawford Direct is een kwalitatief hoogwaardig product tegen een concurrerende prijs te leveren, zegt manager Sander Dronkers. Om dit te kunnen realiseren, werkt het bedrijf met standaard werkprocessen. Individuele wensen van opdrachtgevers, waaronder vooral verzekeraars, op het gebied van schade-afhandeling worden verwerkt in een procesplan dat wordt opgeslagen in een databank. Bij elke nieuwe opdracht wordt deze databank geraadpleegd, zodat geen ongewenste werkzaamheden worden verricht. ,”Als Nationale-Nederlanden wenst dat alle schade-afhandelingen op oranje papier worden gerapporteerd, doen we dat”, licht Dronkers toe. Behalve het werkproces kan met de opdrachtgever ook worden afgesproken binnen welke snelheid bijvoorbeeld bulkschades moeten worden afgehandeld.
Statusinformatie
De opdrachtgever kan de werkwijze van Crawford Direct zelf toetsen door dagelijks statusinformatie op te vragen via het Crawford-netwerk over de voortgang van de opdracht. ,,In principe is dat mogelijk, maar dan moeten er over en weer wel bepaalde voorzieningen worden getroffen”, aldus Dronkers.
Met behulp van het zogeheten Quick Reporting System worden opdrachtgevers in staat gesteld de juiste schadeclaim-afwikkeling te kiezen. Crawford rapporteert vervolgens periodiek de snelheid van verwerking, verhouding schade/kosten en mutaties hierin, en de stijging respectievelijk daling van de schadelast per expertise.

Reageer op dit artikel