nieuws

Nieuwe producten en zomeracties bij hypotheekverstrekkers

Archief

De hypotheekverstrekkers zitten in de vakantieperiode niet stil. AXA en Reaal houden een zomeractie, terwijl Bouwfonds en Direktbank uitpakken met nieuwe renteproducten.

Klanten die voor 20 september een AXA (Voordeel) Hypotheek sluiten met een zes jaar vaste rente, krijgen deze tegen het vijfjaarstarief. Valt de hypotheek overigens onder het Speciaal Aanbod (nieuwe aanvragen van nieuwe relaties), dan is er geen verschil tussen deze twee rentetarieven. Bij de ‘normale’ dagrente is er een verschil van 0,2% tussen het vijf- en het zesjaarstarief.
Reaal houdt tot eind oktober een actie voor de Doorgroei Hypotheek. Klanten die zo’n hypotheek sluiten of alleen kiezen voor de bijbehorende Doorgroei Hypotheekverzekering, krijgen de premie voor de eerste drie maanden op hun rekening teruggestort. De actie wordt ondersteund met een campagne, bestaande uit advertenties en billboards. De Doorgroei Hypotheek is de oude hybride Navigatie Hypotheek, die Hooge Huys in 2001 introduceerde en eind vorig jaar tegelijk met de verversing van de universal-lifeverzekeringen werd hernoemd.
Rentemandjes
Bouwfonds Hypotheken heeft, in navolging van onder meer Postbank, een renteproduct bedacht waarbij het risico van een rentestijging kan worden gespreid tegen een betrekkelijk lage rente. De zogeheten Rentemandjes kunnen – afhankelijk van de behoefte van de klant – in drie renteprofielen worden verdeeld. Er zijn drie mandjes: kort, midden en lang, elk bestaande uit een mix van rentevaste perioden. Elk Rentemandje bestaat voor 20% uit een leningdeel met een rente die één jaar vaststaat. De langere rentevaste perioden zijn opgedeeld in twee termijnen. Die lopen niet tegelijk af, zodat het risico wordt beperkt dat de maandlasten ineens stijgen.
Tot 1 september 2004 geldt een introductiekorting van 0,1%, maar alleen als de door Bouwfonds aanbevolen samenstelling van het Rentemandje wordt aangehouden.
Direktbank
Direktbank heeft een zesjaarstarief toegevoegd aan het aantal rentevaste tarieven. Het NHG-arrangementstarief voor deze nieuwe renteperiode is 4,6%.

Reageer op dit artikel