nieuws

Nieuwe producten AXA voor expirerend lijfrentekapitaal

Archief

Expirerende lijfentekapitalen en gouden handdrukken kunnen bij AXA sinds kort worden belegd in twee nieuwe producten: het Garantie Click Depot en Goodlife-rente.

Het Garantie Click Depot, een open eind garantiefonds, is een co-product van AXA, Crédit Suisse en Société Generale. Het product combineert zekerheid en groei: de klant profiteert bij koersstijgingen van dagelijkse (kosteloze) clicks, zodat automatisch een nieuwe (minimum) garantiewaarde ontstaat. Die garantiewaarde bedraagt 88% van de hoogst bereikte koers in het fonds. Er geldt geen minimum beleggingstermijn, zodat kapitalen – met behoud van garantie – op elk moment opvraagbaar zijn.
Fonds
Het Garantie Click Depot belegt in het fonds 88% MAX NAV, dat wordt beheerd door Société Generale Asset Management. Het vermogen van dit fonds wordt momenteel verdeeld over aandelen- en obligatiefondsen van Crédit Suisse. Het nieuwe fonds wordt uitsluitend aangeboden in combinatie met de individuele beleggingsverzekering met lijfrenteclausule LeefVrij, een product dat is ontwikkeld om expirerende kapitaalpolissen van vóór de Brede Herwaardering en gouden handdrukken onder te brengen in beleggingsdepots.
Goodlife-rente
Vrijkomend lijfrentekapitaal en een gouden handdruk kan ook worden aangewend voor aankoop van de Goodlife-rente, een combinatie van de direct-ingaande lijfrente van AXA en LeefVrij. Bij de Goodlife-rente wordt het kapitaal in twee delen gesplitst: een direct-ingaande lijfrente met een gegarandeerde en bovengemiddelde uitkering en een uitgesteld kapitaal dat wordt belegd in en van de beleggingsdepots van LeefVrij. De klant bepaalt zelf in welke verhouding het lijfrentekapitaal wordt opgesplitst.
Na de contractondertekening poseren de drie initiatiefnemers van het Click Garantie depot, v.l.n.r.: AXA-directielid Larry van der Schoor, Gert Jan van der Leek, directievoorzitter van EDC, exclusieve distributeur in ons land voor het fonds 88 MAX NAV van Credit Suisse, en James Beddall, directeur Crédit Suisse Asset Management.

Reageer op dit artikel