nieuws

Nieuwe premievergelijkingssite op Internet nog magertjes

Archief

Met de site www.verzekerje.nl is Internet weer een premievergelijkingssite rijker. De initiatiefnemers zijn volgens eigen zeggen in “het gat in de markt gedoken”. Echt gevuld is de site echter nog niet.

Peter Harts, één van de drie initiatiefnemers van www.verzekerje.nl, geeft als reden voor het starten van de vergelijkingssite “dat de pagina’s van de andere premievergelijkingssites er niet uit zien en dat de informatie op bijvoorbeeld de website www.geencentteveel.nl onvolledig is”.
Harts is werkzaam bij een computerfirma en is het ‘technisch brein’ achter de site. Leo Scheffer brengt de verzekeringskennis in en werkt momenteel voor een assurantiekantoor. De ‘strateeg’ is Imar van Erven Dorens, bijna afgestudeerd econoom.
Op de site valt nog weining te vergelijken. De premievergelijkingen die er staan, zijn op basis van de standaardvoorwaarden. Direct-writers zijn er niet te vinden.
Bezoekers kunnen bij autoverzekeringen door het aanklikken van postcodegebieden de premies in de diverse regio’s in Nederland vergelijken. Alleen staan er dan vervolgens geen premies. “Klopt”, zegt Harts. “Dat komt doordat een autoverzekering een apart verhaal is. Daar komt zeer veel bijkijken. We zijn er druk mee bezig.”
De website zou over drie maanden break-even moeten draaien. Inkomsten worden gegenereerd uit advertenties, die er nu nog niet op staan. “Inmiddels hebben zes verzekeraars belangstelling getoond voor adverteren op de site, waaronder AXA Verzekeringen”, aldus Harts.
Tussenpersonen kunnen zich voor f 250 per jaar laten opnemen in een database, zodat de bezoeker die advies wil een tussenpersoon in de buurt kan vinden. Ook hier geldt dat de databank nog angstig leeg is. Welgeteld één tussenpersoon, namelijk het kantoor Omnium van Joop Groen uit Gouda, staat vermeld.
“We hebben inmiddels 200 tussenpersonen aangeschreven en daar zijn al reacties op binnengekomen. De bedoeling is dat wij het bestand van de Kamer van Koophandel aanschaffen en daarmee gaan mailen.”

Reageer op dit artikel