nieuws

Nieuwe polis Opel en Chevrolet

Archief

General Motors-dochter GMAC en Unigarant introduceerden op 1 juni de Opel en Chevrolet autoverzekering. Een omstreden merkpolis, waarvan veel Opeldealers al voor de introductie hebben gezegd er geen brood in te zien.

De GM-merkpolis kent een nieuwwaardedekking voor nieuwe Opels en Chevrolets van drie jaar en een evenlange aanschafwaardedekking voor gebruikte auto’s. Klanten die hun schade laten herstellen door de Opel- en Chevroletdealer betalen geen eigen risico.
Er is gekozen voor samenwerking met Unigarant, omdat deze verzekeraar eerder al merkenpolissen heeft ontwikkeld voor Jaguar, Landrover en Ford.
De nieuwe polis van financieringsmaatschappij GMAC blijkt inmiddels al de derde Opel-polis op rij te zijn, die door de circa 140 Nederlandse Opeldealers verkocht kan worden. Daarnaast is er de al jaren bestaande Polis voor Opelrijders, waarbij Schadegarant een faciliterende rol speelt en een door de dealers zelf geïnitieerde polis, die onlangs werd ontwikkeld in samenwerking met gevolmachtigde Guis & Partners in Sliedrecht en ook wordt ondersteund door drie Schadegarant-verzekeraars, waaronder Fortis ASR.
Initiatief
Volgens Peter Hazenbroek van Guis is de Polis voor Opelrijders (feitelijk zijn het zeven polissen van evenzoveel verzekeraars) nooit echt van de grond gekomen. “Vandaar het initiatief van de dealers om het nu een keer goed op te zetten. Ook automatiseringstechnisch zit ons product gewoon beter in elkaar.” Meer details wilde Hazenbroek niet geven. “Het lijkt me niet verstandig dat wij hiermee nu de publiciteit zoeken. Laat het product eerst maar eens goed verkocht worden.”
Schadegarant-directeur Johan Schoonhoven bevestigt desgevraagd dat ook hij niet staat te juichen bij de GMAC-polis: “Maar waar we wel blij mee zijn is de reactie van de Nederlandse Opeldealers, die direct hebben aangegeven er ook niet op zitten te wachten.” Veel dealers blijken niet van plan te zijn de gestuurde schadestroom in gevaar te brengen voor de verkoop van enkele GMAC-polissen. “Want men gaat met dit product, dat voornamelijk is ingegeven vanuit de financieringskant, volledig voorbij aan de assurantieadviseurs en de aftersales: schadestroom en onderdelenverkoop”, aldus Schoonhoven.
GMAC en Unigarant officieel beklonken. Van links naar rechts: Ron van den Heuvel, Sales Manager GMAC Nederland, Gert-Jan Westerman, directeur Unigarant, en Marc Smet, algemeen directeur GMAC Benelux.

Reageer op dit artikel