nieuws

Nieuwe polis Dela biedt extra zorg aan familieleden

Archief

Familieplan, de nieuwe overlijdensrisicoverzekering van Dela, biedt naast een financiële uitkering extra steun bij problemen waarmee nabestaanden te maken krijgen. Het bedrijf werkt hiervoor samen met adviesconsulenten en deskundigen.

Technisch gezien is Familieplan een overlijdensrisicoverzekering, aldus Hemstra. De verzekering kan worden afgesloten op het eigen leven van de verzekerde dat van de partner of van beiden. Bij overlijden wordt het verzekerde bedrag uitgekeerd.
Aan de verzekering is een online adviesmodule gekoppeld en bovendien krijgen de verzekerden daadwerkelijk praktische hulp. Regelen van kinderopvang, afwikkelen van de financieel-administratieve rompslomp, de belastingaangifte, de verdeling van de erfenis of de verkoop van een huis. “Er zijn meer verzekeraars die praktische aan financiële steun koppelen, maar ik denk wel dat wij het meest compleet zijn”, zegt Henk Hemstra, projectleider van FamiliePlan.
Netrwerk
Nabestaanden krijgen vaak met een onafzienbare reeks van problemen te maken, aldus Hemstra.
“Mensen zijn in zo’n periode emotioneel nauwelijks in staat om zaken te regelen en bovendien hebben ze er soms gewoon geen tijd voor. Op zo’n moment kunnen ze een beroep doen op onze consulenten. Die kunnen hun heel wat werk uit handen nemen en bovendien mensen uit ons netwerk inschakelen. Dat netwerk bestaat uit een groot aantal specialisten zoals juristen, notarissen, psychologen, mediators en financieel adviseurs.”

Reageer op dit artikel