nieuws

Nieuwe organisatiestructuur bij expertisegroep CED

Archief

Bij de Centrale Expertise Dienst Bergweg (in totaal vierhonderd werknemers) is deze week een nieuwe organisatiestructuur ingevoerd. De activiteiten zijn ondergebracht in vier business-units, met CED als gemeenschappelijke noemer. Er is tevens een nieuwe huisstijl ingevoerd.

Het opvallendste aspect is de totstandkoming van CED Nomex. De integratie met fusiepartner Nomex is zo ver gevorderd, dat Nomex (Nieuwegein) verhuist naar het kantoor van CED in Capelle a/d IJssel. De business-unit CED Nomex houdt zich bezig met brand- en variaschades.
Het COBB (voluit: Centraal Onderzoek Bureau Bergweg) heet voortaan CED Schadeonderzoek. “De naamsverandering geeft aan, dat schadeonderzoek een zelfstandige bijdrage levert aan schadelastbeheersing”, verklaart het bedrijf. De twee overige units zijn CED Personenschade en CED Bergweg (voertuigen en zwaar materieel).
Procesmanagement
CED zegt dat de nieuwe organisatiestructuur de weg effent naar de invoering van een nieuwe strategie voor schade-afhandeling. “Dit zogeheten Schadeprocesmanagement stelt ons nog beter in staat om – in samenspraak met opdrachtgevers en leveranciers – de verschillende fasen in het schade-afhandelingstraject optimaal op elkaar af te stemmen. Dat draagt bij aan een snellere en goedkopere afwikkeling van schades.” Voor benadeelden leidt het tot een verbetering van de service.
Op het terrein van schade-expertise en schadeonderzoek verwekt de CED-groep jaarlijks zo’n 260.000 opdrachten waarmee een bedrag van één miljard gulden aan schadepenningen is gemoeid.

Reageer op dit artikel