nieuws

Nieuwe organisatie SpaarConsulent van start

Archief

Vanuit Zwolle is een nieuw intermediairbedrijf van start gegaan onder de naam SpaarConsulent. Eind vorig jaar begon het Amsterdamse SpaarCombinatie al aan de opbouw van een landelijk netwerk spaarconsulenten.

De Zwolse SpaarConsulent is eigendom van Niek Jan Ferwerda, die eerder verbonden was aan het Utrechtse kantoor Ferwerda & De Bruin. Ferwerda wil zich gaan richten op de financiële planning van particulieren.
De SpaarConsulent wil in eerste instantie met een aantal adviseurs de regio Zwolle-Apeldoorn-Enschede gaan bestrijken. Afspraken worden via telemarketing gemaakt.
Volgens Ferwerda is de spaarverzekering niet het speerpuntproduct van zijn adviseurs. “De traditionele kapitaalverzekering maakt wel onderdeel uit van zijn pakket. Maar voor complete financiële planning kun je je niet daartoe beperken.”
De SpaarConsulent doet onder meer zaken met Aegon (kapitaalverzekering), Falcon, AXA en Van Nierop (universal-lifeverzekeringen), Bank Labouchère (aandelenlease) en Finata en de Direktbank (kredietverlening).
Personeelsgebrek
Spaarconsulenten worden sinds eind vorig jaar ook gezocht door de SpaarCombinatie, een gezamenlijk bedrijf van Jos van der Graaf (FAC, Ouderkerk aan de Amstel), Rik Smit (Landsmeer) en Willem Broertjes (Adviesburo Biesheuvel, Zwanenburg). De SpaarConsulent (Zwolle) en de SpaarCombinatie (Amsterdam) hebben overigens niets met elkaar van doen.
Kern van de SpaarCombinatie-formule is: lokaal werkende adviseurs (spaarconsulenten), die financieel advies bij de klant thuis geven. Speerpuntproduct is een spaarrekening met de hoogste rente. Daarop aansluitend kunnen andere financiële producten worden verkocht.
Bij de opbouw van het consulentennetwerk ondervindt Van der Graaf veel problemen: “Ik wil met minstens 25 adviseurs van start gaan en uiteindelijk een netwerk van meer dan honderd mensen opbouwen. Maar na een half jaar en anderhalve ton aan advertentiekosten heb ik pas zeven geschikte kandidaten gevonden. Het is momenteel een ramp om goed gekwalificeerd personeel te vinden.”

Reageer op dit artikel