nieuws

Nieuwe opleider in de markt

Archief

Lex Bal (64), oud-medewerker van onder meer Zwitserleven, start met een eigen opleidingsinstituut genaamd Goodtoknow. Hij wil aan beginnende binnen- en buitendienstmedewerkers bij levensverzekeraars de cursus >Inzicht en basiskennis techniek levensverzekering= doceren.

Volgens Bal zit de toegevoegde waarde van zijn opleiding in de Acompactheid van de cursus die vooral ook ingaat op de technische kant van de levensverzekering@. Hij gaat samenwerken met een niet nader genoemd detacheringsbureau die de opleiding moet verkopen aan levensverzekeraars.
Bal heeft tijdens zijn 25-jarige carrière bij Zwitserleven zowel op het actuariaat gewerkt als op de polisafdeling Leven. AHet werd mij duidelijk dat vooral kennis van de leventechniek ontbrak op de polisafdeling. Reden om bij Zwitserleven ook al een cursus te ontwikkelen waarmee dit gat opgevuld kon worden.@ De cursussen die al op de markt zijn, zijn volgens Bal niet op de praktijk gericht. ADe materie is verdeeld over meerdere cursussen. Voordat je alles onder de knie hebt, ben je jaren verder.@
Kosten
Een tweede reden voor Bal om zo=n opleiding in de markt te zetten, zijn de kosten. AEr zijn opleidingsinstituten die duizenden euro=s vragen voor zo=n opleiding. Ik vraag er _ 560 exclusief BTW voor. Daarvoor krijgt men tussen de 18 en 25 uur les en een syllabus.
@
Bal wil zijn opleiding intern bij levensverzekeraars verzorgen. Daarvoor gaat hij in zee met een net opgericht detacheringsbureau dat een netwerk heeft in de levensverzekeringsbranche. AEen naam kan ik nog niet noemen. Zodra zij klaar zijn met alles, kan ik de cursus gaan doceren.@ Vooralsnog doet Bal het in zijn eentje. AAls het echt gaat lopen, dan ga ik op zoek naar anderen die het ook kunnen.@

Reageer op dit artikel