nieuws

Nieuwe naam voor Finansbank

Archief

Finansbank, in ons land via het intermediair actief met consumptief krediet, gaat per 1 maart door het leven als Credit Europe Bank.

De naamswijziging hangt samen met de verkoop van de Turkse Finansbank, tot voor kort mede-eigenaar van de Nederlandse Finansbank, aan de National Bank of Greece, die ook het merk Finansbank heeft overgenomen.
In ons land is Finansbank nu 100% eigendom geworden van de holding FiBa Nederland, die al aandelen in de bank had.
De bank sluit overigens ook via het directe kanaal consumptieve kredieten. “Wij sluiten alleen via internet of via de telefoon”, aldus een woordvoerder. “Wij sluiten rechtstreeks onze producten Finans Flex en Finans Vast, die uitgaan van risk based pricing. Via het intermediair verkopen wij drie producten, waarvoor geen risicogebaseerd tarief wordt gehanteerd.”
Hoeveel kredieten inmiddels zijn gesloten, laat Finansbank in het midden. “We zijn een bescheiden speler op de markt. Sinds 2003 zijn wij elk jaar gemiddeld 25% gegroeid in aantal verstrekte kredieten. Onze rentetarieven zijn vanaf het begin zeer scherp geweest. Voor het indirecte kanaal bieden wij een instaptarief van 2,5% voor de eerste drie maanden en daarna 8,1% effectief.”

Reageer op dit artikel