nieuws

Nieuwe naam van Terminus betwist door tussenpersoon

Archief

Terminus heeft zich van juridische bijstand moeten voorzien om de voorgenomen naamswijziging te kunnen doorvoeren. Tussenpersoon Harrie van Schilt uit het Noord-Brabantse Oeffelt pikt het namelijk niet dat de Haagse verzekeraar zijn naam gaat veranderen in NV Unicum Verzekeringen. Van Schilt runt sinds 1995 het Financieel en Fiscaal Bureau Unicum.

Op 21 januari van dit jaar had het PR-bureau van Terminus, Erik Tak Publicity, telefonisch contact gezocht met Van Schilt om hem op de hoogte brengen van het voornemen Terminus om te dopen in Unicum. De enigszins overvallen Van Schilt (die overigens een, zij het slapend, agentschap bij de maatschappij heeft) wist eigenlijk niet goed wat hij met het bericht aan moest. Van Schilt: “Maar ik gaf in ieder geval geen toestemming om de naam te gebruiken”.
Hij vervolgt: “Twee dagen later ontving ik een fax van dat bureau, dat ze in overleg met Terminus hadden besloten de naam toch te gaan voeren. Ik heb die vrijdag schriftelijk laten weten, geen toestemming te geven en Terminus aansprakelijk te stellen voor alle kosten en geleden schade nu en in de toekomst”.
Merkenbureau
Van Schilt heeft het Amsterdamse merkenbureau Markgraaf in de arm genomen om te weten te komen of hij zich zou moeten neerleggen bij de stap van Terminus.
Sandra Koole van Erik Tak Publicity heeft er vertrouwen in, dat Terminus in zijn recht staat om zich om te dopen in Unicum. “Wij hebben tevoren onderzoek gedaan bij het Benelux Merkenbureau en bij de Kamers van Koophandel. Er bleek geen bezwaar te zijn tegen het voeren van de naam NV Unicum Verzekeringen.” Van Schilt staat heel gedecideerd op de bres: “Ik ben actief in dezelfde branche en werk wel degelijk landelijk”. Hij zegt de naam Unicum, in verzekeringsverband, inmiddels te hebben gedeponeerd bij het Benelux Merkenbureau.

Reageer op dit artikel