nieuws

Nieuwe milieuvriendelijke autopolis van Centraal Beheer

Archief

Milieubewust, gebruikersvriendelijk en gunstig geprijsd. Zo noemt Centraal Beheer Achmea zijn nieuwe Beter Bewust Autoverzekering (BBA). Nieuw is dat de zogeheten Groene Service nu ook geldt voor auto’s jonger dan vier jaar.

De polis is milieubewust door hergebruik van originele onderdelen en gebruikersvriendelijk omdat Centraal Beheer de hele afhandeling van de schade overneemt, en ervoor zorgt dat de auto bij het dichtstbijzijnde geselecteerde schadeherstelbedrijf terechtkomt.
Volgens woordvoerder Randolf Kobus is de verzekering ook goedkoop: “Ik denk dat wij, als je naar het collectieve kanaal kijkt, bij de top-drie horen qua prijsstelling.”
Grens losgelaten
De huidige autopolis van Centraal Beheer kende al de regeling dat auto’s van vier jaar en ouder gebruik konden maken van de zogeheten Groene Service, waarbij er zoveel mogelijk gerepareerd wordt met gebruikte originele onderdelen. Deze grens is nu losgelaten. “Ook auto’s die nog geen jaar oud zijn, kunnen gebruik maken van deze regeling”, zegt Kobus.
Scooter
Centraal Beheer werkt bij de nieuwe autopolis samen met de top van het bestand aan schadeherstelbedrijven. “Dat zijn in feite de 180 bedrijven die deze reparaties logistiek aankunnen”, zegt Kobus. Centraal Beheer Achmea beheert zelf het logistieke systeem waarmee de juiste onderdelen worden opgespoord.
Opvallend is dat Centraal Beheer bij vervangend vervoer diverse alternatieven biedt. “Soms heeft de verzekerde niets aan een auto”, zegt Kobus. “Daarom bieden wij ook taxibonnnen aan, en in plaatsen als Amsterdam zelfs een scooter.”

Reageer op dit artikel