nieuws

Nieuwe managementstructuur bij Aegon

Archief

Aegon gaat werken met een zogeheten management board ter versterking van het management van de wereldwijde activiteiten.

Deze management-board wordt samengesteld uit de leden van de raad van bestuur en de voorzitters van de belangrijkste landenorganisaties. De nieuwe structuur treedt op 1 januari 2007 in werking en geeft sturing aan de wereldwijde activiteiten van Aegon en de internationale groeistrategie.
De bestuurders van Aegon krijgen duidelijker regionale taken. De verzekeraar hoopt op die manier een betere coördinatie te krijgen in het aanbod van producten die wereldwijd worden aangeboden.
Naast de vier leden van de raad van bestuur nemen in de management board Patrick Baird en Otto Thoresen plaats. Zij blijven aan als voorzitter van de landenunits Verenigde Staten en Groot-Brittannië, maar krijgen deze landen nu ook onder zich vanuit de management board. De huidige leden van de raad van bestuur worden tegelijk lid van de management-board. Johan van der Werf blijft verantwoordelijk voor Nederland en heeft een plek in de management board, maar zit niet meer in de raad van bestuur. Die is nu teruggebracht tot drie leden en heeft vooral een statutaire en juridische functie.
De management board bestaat uit Donald Shepard (bestuursvoorzitter), Joseph Streppel (CFO), Patrick Baird, Otto Thoresen, Johan van der Werf en Alexander Wynaendts.

Reageer op dit artikel